Ukhwah Islamiyyah

Rabu, 24 Mac 2010

Keajaiban Di Bumi Gaza, Palestin

سم الله الرحمن الرحيم


Kisah ini telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahman, Pengerusi Eksekutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza. Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau ke Gaza:

Peristiwa 1 - Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin melarang pejuang dari menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan memusnahkannya. Komander itu menjerit agar jangan menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba sahaja senjata mereka berfungsi dan menembak ke arah sasaran dengan sendirinya. Setelah habis kejadian aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan yang menjadi persoalan siapakah yang menembak tentera laknatullah itu? Allahu Akbar!

Peristiwa 2 - Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangkan uniform pejuang Hamas berwarna hijau! Siapakah pejuang yang berbaju putih itu?

Peristiwa 3 - Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4 - Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia telah berpatah balik! Allahu Akbar!

Peristiwa 5 - Pada permulaan persediaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkannya. Dan roket itu tepat mengenai sasaran di Israel!

Peristiwa 6 - Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah s.a.w. dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Di dalam mimpi itu ulama itu berkata, "Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?", lalu baginda menjawab, "Aku mahu berperang di Gaza!..MasyaAllah.

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui. Allahu Akbar!!!

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...